Inger Ek
Upphandlingsmyndighetens generaldirektör Inger Ek . Foto: Andreas Blomlöf.

Kan bli landets modernaste myndighet

Upphandlingsmyndigheten tävlar med Centrala Studiestödsnämnden och Ekonomistyrningsverket om utmärkelsen Sveriges modernaste myndighet. Till det som bedöms hör förnyelse, kvalitet och effektivitet.

Vart annat år koras Sveriges modernaste myndighet. Priset delas ut vid Kvalitetsmässan som hör till Europas största konferens och fackmässor som rör verksamhets- och samhällsutveckling.

I april nominerades Centrala Studiestödsnämnden (CSN), Ekonomistyrningsverket (ESV), Energimarknadsinspektionen, Kemikalieinspektionen, Länsstyrelsen Värmland och Upphandlingsmyndigheten.

– För oss är nomineringen ett utmärkt tillfälle att få andras ögon på hur vi löser uppdraget – så att vi kan göra det ännu bättre framåt, säger Christina Forsberg, generaldirektör för CSN.

Nu har antalet möjliga vinnare reducerats till tre. Kampen står mellan CSN, ESV och Upphandlingsmyndigheten. Efter sommaren träffar de slutnominerade myndigheterna juryn för en fördjupande presentation.

Kvalitet, enkelhet och effektivitet hör till bedömningsgrunderna. Övriga huvudkriterier är engagerade och kompetenta chefer och medarbetare, förnyelse och innovation samt hållbar miljö- och klimatmedveten utveckling.

Upphandlingsmyndighetens generaldirektör Inger Ek leder en av Sveriges yngsta myndigheter – och av detta att döma även en av de tre modernaste.

– Vi har sedan starten 2015 haft ambitionen att vara effektiva, engagerade, innovativa och hållbara.

Bakom utmärkelsen står Kvalitetsmässan, Statskontoret, Pwc, Saco-S och ST. Juryns medlemmar är Britta Lejon, ordförande för ST, Jenny Madestam, docent i statsvetenskap och lektor, Lars Amréus, ordförande för GD-föreningen, Annelie Roswall Ljunggren, generaldirektör vid Statskontoret, Lena Emanuelsson, ordförande i Saco-S samt Henrik Edman, direktör för Kvalitetsmässan.

Civilminister Ardalan Shekarabi delar ut priset den 12 november i Göteborg.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *