Inger Ek
Inger Ek lämnar Upphandlingsbolaget för att bli generaldirektör. Foto: Ellinor Koda.

Inger Ek utses till ny generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten

Inger Ek har idag utsetts till ny generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten. Hon kommer närmast från chefsposten på Upphandlingsbolaget i Göteborg.


Regeringen har under morgonens regeringssammanträde utsett Inger Ek till ny generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten. Civilminister Ardalan Shekarabi säger att han är glad över att hon tackat ja till uppdraget som generaldirektör och chef för Upphandlingsmyndigheten:

– Inger har gedigen erfarenhet av offentlig upphandling och har stor erfarenhet av förändringsarbete vilket gör henne till en lämplig generaldirektör för Upphandlingsmyndigheten.

Inger Ek har varit chef för Upphandlingsbolaget, som är Göteborgs stads inköpscentral och strategiska resurs i upphandlingsfrågor, sedan år 2008. Dessförinnan jobbade hon som stadsjurist och upphandlingschef vid Mölndals stad samt förvaltningsjurist på Vägverket.

Inköpsrådet når Inger Ek för att gratulera till detta karriärsteg:

– Tack så mycket!  Det är med en känsla av spänning, förväntan och stolthet som jag ser fram emot att leda utvecklingen av den nya myndigheten med alla dess utmaningar!

Ann-Christin Nykvist, som axlat posten som vikarierande generaldirektör allt sedan myndigheten kom till den 1 september 2015, kommenterar också regeringens beslut:

– Jag vill gratulera Inger Ek till ett spännande och viktigt uppdrag som har stor betydelse för upphandlande myndigheter, företag, skattebetalare och för välfärdsutvecklingen.

Hon fortsätter:

– Upphandlingsmyndigheten får en chef med stor kunskap om upphandlingsområdet och en gedigen chefserfarenhet.

Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom ser fram emot att jobba tillsammans med Upphandlingsmyndighetens nya generaldirektör.

– Konkurrensverket och Upphandlingsmyndigheten har nära och goda relationer och flera viktiga gemensamma samarbetsytor. Jag är säker på att vi kommer att ha ett fortsatt gott samarbete, säger han.

Inger Ek tillträder sitt nya jobb den 15 april 2016.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *