Inköpsresan
Inspelning av Inköpsresans premiäravsnitt. Foto: Inköp och upphandling.

Inköpsresan inleds med mätning

Inköp och upphandling vid Göteborgs stad inför löpande leverantörsmätningar. Mycket passande är mätning också ämnet för den nya seminarieserien Inköpsresan.


Det första avsnittet av Inköp och upphandlings seminarieserie Inköpsresan är just inspelat. Temat för premiärprogrammet var mätning och inspelningen skedde inför publik.

Åsa Rönnbäck, forskningschef på SIQ, diskuterade leverantörsmätningar tillsammans med bland andra Inköp Gävleborgs förbundsdirektör Lina Haglund. Från Inköp och upphandling vid Göteborgs stad deltog Henrik Karlsson och Annelie Gärdmark.

– Vi vill tillsammans med inbjudna gäster diskutera ämnen som är under utveckling hos vår förvaltning och som kan vara av intresse för andra som jobbar med inom inköp och upphandling, säger Annelie Gärdmark, chef för verksamhetsstöd på Inköp och upphandling och projektledare för Inköpsresan.

För att förbättra dialogen med näringslivet har Inköp och upphandling i år infört löpande leverantörsmätningar för anbudsgivare till stadens ramavtalsupphandlingar. Metodiken är ”löpande insikt” som är en rikstäckande servicemätning av kommuners myndighetsutövning

Förhoppningen är att få reda på vad leverantörerna tycker för att på så sätt få ett underlag för vidareutveckling:

– På sikt kommer det leda till bättre affärer för alla parter.

Det första avsnittet på podd och film kan ses här. Därefter utlovas ”resor” fyra gånger om året.

– Syftet är att lära av varandra för att kunna utvecklas framåt, summerar Annelie Gärdmark.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *