Helena Brynolfsson och Eva-Lotta Löwstedt Lundell
Poddpratar på tema inköp och upphandling. Foto: Privat.

Fritidsprojekt på väg till jobbet

En ny podd på temat inköp och upphandling. Det är vad Helena Brynolfsson och Eva-Lotta Löwstedt Lundell bjuder på – en gång i månaden.

På tal om inköp är en ny podd på temat inköp och upphandling. Bakom den står Helena Brynolfsson, som driver konsultföretaget Prosourcia, samt SKL Kommentus vd Eva-Lotta Löwstedt Lundell.

– Vill ge dig som lyssnare nya insikter, inspiration och underhållning på temat inköp och upphandling, förklarar Helena Brynolfsson.

Hon berättar att podden är ett gemensamt fritidsprojekt. Att det kom till beror på att de båda anser att det saknas ett program som vänder sig till inköpare inom både offentlig och privat sektor.

Radiopratarna finansierar själva produktionen, utan annonsörer eller stöd.

– Vi vill ha frihet att själva välja ämne och tala om det vi själva tycker är intressant.

Både Eva-Lotta Löwstedt Lundell och Helena Brynolfsson har varit engagerade i Sveriges Offentliga Inköpare, SOI. Därför är det kanske ingen slump att det första programmet handlar mycket om föreningen och om dess årskonferens som snart inleds.

Varje avsnitt har en inbjuden gäst. Premiärgången är det SOI-ordföranden Emma Breheim som berättar om sin bakgrund, sina drivkrafter och sin roll som inköpschef i Luleå kommun.

– Vi bjuder på tips inför SOI-konferensen i Jönköping mellan den 16 och 18 april och pratar även om jordnötssmör…

Förhoppningen är att lyssnarna ska vara med och påverka programmet.

– Föreslå innehåll och dela med dig av egna erfarenheter eller åsikter till andra lyssnare!

Planen är att ge ut ett ungefär timslångt program i månaden.

– Jag tror att man bäst lyssnar på På tal om inköp på väg till eller hem från jobbet i bilen, på bussen eller promenerandes, summerar Helena Brynolfsson.

Den som blir sugen på mer lyssning kan hämta poddprogram som handlar om upphandling  även från exempelvis Konkurrensverket och Inköp Gävleborg.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *