Annons i samarbete med B3 Sentensia

Upphandlingskonsult­bolaget med 96% i förtroendeindex

Att jobba som konsult är inte bara spännande och varierande, det innebär också en stor dos frihet och goda chanser att bredda sin kompetens. Läs om företaget som har ambitionen att vara offentlig sektors ledande konsultbolag. Här skapas förtroende hos både anställda och kunder genom omtanke, energi, erfarenhet och olikheter.

Varför är det så bra att arbeta hos B3 Sentensia?

Monica Kohn, Jurist och seniorkonsult, B3 Sentensia

Jag har jobbat på B3 Sentensia sedan 2016. Det jag gillar med mitt jobb är att det är varierande och utmanande uppdrag, med mycket nytt folk, i nya miljöer. Varje dag är olika! Jag har dessutom väldigt bra kollegor, det är härlig och rolig stämning. Frihet under ansvar är det bästa av allt. Jag har kontroll över hur och när jag utför mina arbetsuppgifter. Jag har märkt att jag får mer gjort när jag kan disponera min tid själv. Som jurist är det kul att kunna jobba genom hela upphandlingsprocessen, från förstudie till avtal. Jag jobbar med allt från att kvalitetssäkra samtlig upphandlingsdokumentation till att behandla specifika frågeställningar, som att se över utvärderingsmodellen i en upphandling. Oftast jobbar vi i team och det är jättekul. Vi har olika professioner i botten, och därför olika sätt att resonera. Det gör att vi kan komplettera varandra och lära av varandras infallsvinklar. På så sätt blir det också lättare att möta kundens behov. Ju knivigare det är att lösa saker, desto bättre blir det oftast!

Marika Zetterberg, Upphandlingskonsult B3 Sentensia

På B3 Sentensia jobbar vi ofta i team och det tilltalar verkligen mig. Alla är mycket kompetenta och jag har jättebra kollegor, så det är lärorikt. Vi jobbar ofta mot kommuner och myndigheter och genomför deras upphandlingar. Det är spännande att få inblick i så många offentliga verksamheter. Det kan se ganska olika ut och det tycker jag är intressant. På B3 Sentensia upplever jag att det är variation i arbetet och att det finns stora möjligheter att utvecklas. Jag har friheten att kunna jobba hemifrån, men föredrar att sitta på kontoret. Det är roligt att träffa kollegor och vi har ett så fantastiskt fint kontor. Sedan vi flyttade till B3 så har gemenskapen stärkts eftersom vi träffas ännu mer.

Kamrul Islam, Seniorkonsult B3 Sentensia

”Det var ett vågat och djärvt beslut” – så reagerade många bekanta både på jobb och privat. Men hos B3 Sentensia finns ett mycket bra ledarskap och möjligheter att jobba med många oliktänkande människor. Här finns också mycket kvalificerade och trevliga kollegor samtidigt som Sentensia erbjuder en plattform där jag tillsammans med andra konsulter kan förverkliga mina drömmar. Vi brinner för att kunder, medborgare och andra intressenter ska få möjligheter att dra nytta av den kompetens jag och de andra konsulterna på B3 Sentensia besitter.


B3 Sentensia är en av offentlig sektors ledande aktörer inom digital transformation och upphandling. B3 Sentensia har toppresultat i medarbetar­under­sökningen Great Place To Work (96% i Total Trust Index). Företaget arbetar kontinuerligt med en inkluderande företagskultur, där de anställdas driv och energi bejakas. Olikheter berikar och ger spetskompetens till nytta för B3 Sentensias kunder. Genom att sätta laget före jaget genomförs uppdragen med stor initiativ­kraft och hög kvalitet.

Annons i samarbete med B3 Sentensia

Bo Nordlin

Om Bo Nordlin

Grundare och chefredaktör för Inköpsrådet. Bo Nordlin har även grundat Upphandling24 och varit dess chefredaktör fram till september 2015.