Annons i samarbete med HBV

Anna-Lena Lehto, HR-konsult, och Hanna Sternhall, ordförande för den lokala fackklubben, är ense om att HBV är en arbetsplats med högt i tak, bra ledarskap och som satsar på att kompetensutveckla personalen.

Samhällsnytta ger nöjda medarbetare

Interna karriärmöjligheter, bra kompetensutveckling, korta beslutsvägar, tydliga chefer och inte minst att man skapar samhällsnytta är några av de faktorer som gör att HBV får höga poäng i sina medarbetarenkäter.

Den perfekta arbetsplatsen har väl många letat efter utan att riktigt hitta den, men HR-konsulten Anna-Lena Lehto på Lehto & Lehto undrar om hon inte kommit så nära som det går att komma under sitt uppdrag på upphandlingsorganisationen HBV.

– Jag har jobbat med HR i 40 år och tvivlat på att den ideala arbetsplatsen där alla är trevliga och engagerade verkligen existerar, men här på HBV tycker jag mig ha hittat den. Att folk mår så bra här beror på att det är en väldigt transparent och inkluderande organisation som ger varje medarbetare bra möjligheter att växa inom sitt yrke.

Att personalen på HBV trivs på jobbet märks också på de höga värden som företaget får på sina medarbetarenkäter. Det finns förstås mängder med orsaker till att folk trivs så bra, men HBV:s uppdrag, att hjälpa drygt 350 allmännyttiga bostadsbolag att göra så bra upphandlingar som möjligt, är något få andra företag kan matcha.

– Idag vill många känna att de arbetar för ett högre värde, att de gör nytta. På HBV kommer ditt arbete i slutänden att påverka boendet i de 850 000 lägenheter som förvaltas av HBV:s medlemmar och det ger medarbetarna här en väldig tillfredsställelse i sitt arbete, säger Anna-Lena Lehto.

Johan Almesjö, vd på HBV, är inne på samma linje när han ska förklara de höga poängen i medarbetarenkäterna.

– Här får du får vara en del av en av de absolut viktigaste funktionerna i samhället, att erbjuda ett boende. Genom att vi arbetar så nära våra medlemmar får du vara mitt i den funktionen och därmed känna att du är en del av samhällsbygget.

Sedan kräver en bra arbetsplats förstås en bra ledning. Om inte ledningen är tydlig, närvarande och verkligen litar på sina medarbetare lär moralen snabbt sjunka. På HBV är det mycket frihet under ansvar som gäller och det verkar som att ledningen har hittat rätt nivå.

– Jag måste säga att vi har en väldigt human ledning, vilket skapar ett bra samverkansklimat mellan fack och arbetsgivare. Det är också korta beslutsvägar och en miljö där det är högt i tak och där alla kan göra sig hörda, säger Hanna Sternhall, strategisk kommunikatör och fackklubbsordförande för Unionen på HBV.

Kompetensutveckling är något som HBV satsar mycket på. Både extern sådan i form av exempelvis kurser och intern där medarbetarna kontinuerligt lär sig av kollegerna. Sedan gäller det att dra nytta av medarbetarnas ökade kompetens och det är också något som HBV satsar mycket på.

– HBV är bra på att se när någon kan passa bra i en annan roll och kan då föreslå att den medarbetaren ska söka en viss tjänst inom HBV. En av våra upphandlare började till exempel som redovisningsekonom och vår nya hållbarhetsstrateg arbetade tidigare som upphandlare hos oss. Det finns många sådana historier inom HBV så företaget är bra på att se potentialen hos medarbetarna, säger Hanna Sternhall.

En förutsättning för att trivas på HBV är att du vill ta mycket ansvar själv och tycker om förändringar. Det händer alltid något nytt på bostadsmarknaden och det gäller att se hur olika nyheter kan påverka medlemmarnas verksamhet.

– Det här är nog inte rätt ställe för den som vill jobba där allt är lugnt, stilla och förutsägbart. Men om du vill vara med om förändring, utveckling, rörelse och få vara med att bygga samhället så är det här helt rätt plats för dig, säger Johan Almesjö.

Annons i samarbete med HBV

Bo Nordlin

Om Bo Nordlin

Grundare och chefredaktör för Inköpsrådet. Bo Nordlin har även grundat Upphandling24 och varit dess chefredaktör fram till september 2015.