Nya sedlar
Löner för upphandlare varierar med många faktorer. Foto: Riksbanken.

Lönekartläggningen är igång

LÖNER Inköpsrådet gör varje höst en lönekartläggning som ger mest detaljerade bilden av löneläget. Nu är kartläggningen igång för 2016.

Nu är snart dags igen för årets lönekartläggning. Inköpsrådet genomförde förra året vid den här tiden den mest omfattande kartläggningen av löner för dem som arbetar med offentlig upphandling. Från och med 7 oktober börjar årets siffror att samlas in.

Kartläggningen görs årligen, i början av hösten. Det har i tidigare undersökningar visat sig att de flesta får ny lön i samband med sommarsemestern, vilket gör att en kartläggning i början av hösten ger det färskaste resultatet.

För att få så tillförlitlig statistik som möjligt är det viktigt med många svar, speciellt om du vill se lönestatistik baserat även på utbildning, verksamhetsort, typ av arbetsgivare och så vidare.

Har du inte fått löneenkäten och arbetar med upphandling kan du anmäla dig här:

Prenumerera
Sending

Inköpsrådets enkät för 2015 är baserad på totalt 1 318 svar, vilket gör det till den mest omfattande för dem som arbetar med offentlig upphandling.

Inköpsrådet har skrivit flera artiklar med analyser av lönestatistiken:
Så mycket mindre tjänar kvinnor
Faktorerna som ger dig högre lön
Var tjänar upphandlarna bäst? Stat, kommun eller landsting?
Här får upphandlare bonus
Så missnöjda är upphandlare med lönen

Du kan även se resultatet av statistiken direkt och se hur olika egenskaper påverkar lönen: Lön för upphandlare

Bo Nordlin
Grundare och chefredaktör för Inköpsrådet. Bo Nordlin har även grundat Upphandling24 och varit dess chefredaktör fram till september 2015.
Bo Nordlin

Om Bo Nordlin

Grundare och chefredaktör för Inköpsrådet. Bo Nordlin har även grundat Upphandling24 och varit dess chefredaktör fram till september 2015.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *