Bo Nordlin
Bo Nordlin, chefredaktör och grundare, Inköpsrådet.

Inköpsrådet ett år senare

KRÖNIKA Hur går det? Det är den vanligaste kommentaren jag har fått sedan jag startade arbetet med Inköpsrådet, för idag exakt ett år sedan. Svaret är att det har gått både bra och dåligt, skriver Bo Nordlin, grundare Inköpsrådet, i en krönika.

Jag är överväldigad av gensvaret och genomslaget för Inköpsrådet. På många plan har det gått mycket bättre än jag förväntade mig när jag startade Inköpsrådet.

Gensvaret är kanske det häftigaste. Genomgående har det varit glada kommentarer från er som vi skriver för. Jag har fått mängder av lyckönskningar, ryggdunkningar och glada tillrop från er läsare under den här resan. Gensvaret märktes också i de två konferenser som vi arrangerade i december och februari. Jag hade aldrig kunna drömma om att få så många deltagare. Det var en enastående känsla att stå på scenen inför en fullsatt salong.

Vi märker också gensvaret i trafiken på sajten. Det är min vapendragare Per Erikssons förtjänst tillsammans med alla de skribenter som ingår i Inköpsrådet och som bidrar med sina kunskaper och insikter här på sajten. Stort tack till er alla, utan er vore Inköpsrådet ingenting.

Inköpsrådet må låta som en statlig myndighet, men det är ett litet privat aktiebolag utan något statligt eller annat stöd. Ekonomin är ändå god och här har det också gått långt över förväntan. Det är intäkterna från er deltagare på de två tidigare konferenserna som finansierar den här sajten.

Gensvar, genomslag och ekonomi är alltså långt bättre än väntat för en ettåring som precis borde ha lärt sig gå.

Men på en punkt går det sämre än jag hade räknat med. Den ekonomiska modellen för sajten Inköpsrådet bygger på intäkter från platsannonser. Jag trodde ekvationen var enkel. Vi ser till att erbjuda bättre priser, bättre exponering och samtidigt når vi ut till alla som jobbar med offentlig upphandling.  Allt det här gör vi (räckvidden får vi genom ett listigt bygge av register). Med allt det här på plats trodde jag i min enfald att annonsintäkterna skulle komma mer eller mindre per automatik. Det har tyvärr inte riktigt hänt, vanans makt är stor. Men vi – framför allt Sofia Häljeryd – jobbar hårt för att bryta vanan.

Hur vill du att Inköpsrådet ska utvecklas under de kommande åren? Berätta gärna för mig (0736-589 489 eller bosse@inkopsradet.se).

Bo Nordlin

Grundare och chefredaktör för Inköpsrådet. Bo Nordlin har även grundat Upphandling24 och varit dess chefredaktör fram till september 2015.

Bo Nordlin

Om Bo Nordlin

Grundare och chefredaktör för Inköpsrådet. Bo Nordlin har även grundat Upphandling24 och varit dess chefredaktör fram till september 2015.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *