Upphandlare varor och tjänster Eskilstuna

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder

Upphandlingsenheten inom Fortifikationsverket är en modern inköps- och upphandlingsenhet som aktivt deltar i myndighetens utveckling. Vi är inne i ett mycket intressant uppbyggnadsskede och har stora ambitioner inom inköps- och upphandlingsutveckling. Vi erbjuder ett intressant uppdrag i en spännande arbetsmiljö där försvarsmakten är vår största kund. Vi finns på huvudkontoret i Eskilstuna.

 

Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi dig som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. Välkommen att söka tjänsten som Upphandlare varor och tjänster hos oss.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att driva dina egna upphandlingsprocesser inom varor och tjänster, från behovsanalys och diskussion med beställare till upprättande av avtal. Som upphandlare stödjer du övriga organisationen i upphandlingsfrågor, att upprätta och sammanställa förfrågningsunderlag, genomföra upphandlingar, medverka vid förhandlingar och utforma kontraktshandlingar. Du kommer även att följa upp att kostnads- och kvalitetsmål uppnås och att processen följer regelverket inom upphandling. Vidare kommer du att förvalta ingångna avtal samt arbeta med leverantörsutveckling och medverka i utvecklingsarbete och utbildningsinsatser.

 

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning eller annan eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling, inköp, ekonomi, teknik eller annan för tjänsten relevant utbildning alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete inom inköpsorganisation samt mycket goda kunskaper avseende LOU. Du har 3-5 års erfarenhet av upphandlingar, gärna tjänsteupphandlingar. Vidare har du goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Körkort klass B är ett krav.

 

Meriterande kvalifikationer

Vi tror att du även har erfarenhet från försvarssektorn, arbetat med upphandling enligt LUFS eller har erfarenhet av kategoristyrd arbetsmetod för inköp och erfarenhet av avtalsuppföljning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete i inköpsverksamhet samt erfarenhet av inköpsrelaterat arbete på strategisk nivå.

 

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Att vara kreativ och handlingskraftig kommer naturligt för dig. Arbetet ställer krav på att du är strukturerad och trivs med fokus på utveckling och att vara pådrivande för att leveranser med rätt kvalitet blir klara i tid. Rollen innebär många kontaktytor både inom och utanför organisation där god samarbetsförmåga och kommunikation är av stor vikt.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning inom myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Arvidsson, tfn 010- 44 44 676 eller rekryteringsspecialist Jenny Bolinder, tfn 010-44 44 913.

 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna

Tommy Eriksson, SEKO

Karin Alm, SACO

Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

 

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2020-08-16. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.