Louise Strand
Louise Strand tar med innovationskunskaper. Foto: Per Eriksson.

Inköparen som jobbar för innovation

Region Skånes inköpsdirektör Louise Strand är ny styrelseordförande i Innovation Skåne. Med sig i kappsäcken har hon nyttiga kunskaper kring innovationsupphandling och innovationsfrämjande inköp.

Innovation Skåne har just fått en styrelseordförande med upphandlingsprofil. Louise Strand efterträder Jonas Nelson, som den 1 november tillträdde som vd för det regionala innovationsbolaget, på ordförandeposten.

– Det är oerhört inspirerande att få bidra till en organisation som arbetar för att stärka innovationskraften i Skåne, både i näringsliv och i offentlig sektor, säger Louise Strand.

Innovation Skåne helägs av Region Skåne med syfte att stötta innovatörer och entreprenörer inom alla branscher i syfte att bidra till den regionala tillväxten. Bolaget bidrar också till ökad effektivitet och kvalitet i sjukvården genom innovation och industrinära samarbeten.

– Innovation Skåne har en unik position där man stödjer såväl växande startups som innovativa välfärdstjänster.

Louise Strand är sedan år 2012 inköpsdirektör i Region Skåne. Hon har på den posten skaffat omfattande erfarenhet från innovationsområdet. I Innovation Skåne har hon varit styrelseledamot sedan i maj i år.

Vad vill du bidra med rent konkret?

– Jag för med mig erfarenhet och kompetens från innovationsupphandling och innovationsfrämjande inköp till styrelsearbetet.

Joakim Nelson säger att han ser mycket fram emot samarbetet:

– Louise Strand har varit instrumentell vad gäller tillkomsten av innovationsvänliga upphandlingar, något som öppnar upp för nya lösningar och entreprenörsdrivna bolag.

På frågan om hon hinner med allt svarar Louise Strand:

– Min executive MBA-utbildning vid Lunds universitet, som också gett verktyg och insikter, avslutas snart och då kan jag lösgöra tid till styrelsearbetet.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *