Inköp Gävleborg tappar nyckelpersoner

Peter Thor

Konsultjobb för Peter Thor. Foto: Inköp Gävleborg.

Inköp Gävleborg förlorar inte bara en, utan två, medarbetare i ledande ställning. Liksom Johan Almesjö går upphandlingschefen Peter Thor till Ecenea.


Nyligen meddelade Johan Almesjö att han efter nio år som förbundsdirektör lämnar Inköp Gävleborg. Kommunalförbundet, som betjänar nio kommuner i Gävleborgs län samt Älvkarleby kommun, förlorar nu ytterligare en nyckelspelare.

– Utan att vi visste om varandras arbetsbyte bestämde vi oss ungefär samtidigt, säger upphandlingschefen Peter Thor till Inköpsrådet.

Peter Thor har varit upphandlingschef i lite drygt två år. Han har varit Inköp Gävleborg trogen sedan starten och innan dess arbetade han på Inköp Hälsingland.

– På Ecenea kommer jag att arbeta som upphandlingskonsult.

Johan Almesjö säger att det är en slump att både han och Peter Thor slutar ungefär samtidigt. Att Ecenea, Trafikverket, Region Gävleborg och Lantmäteriverket aktivt rekryterar medarbetare från Inköp Gävleborg är däremot ingen slump:

– Vi är en relativt stor upphandlingsorganisation som jobbar hårt för att skapa den mest attraktiva medarbetaren, sedan har ambitionen alltid varit att de ska stanna kvar i verksamheten vilket för oss är en utmaning.

Att medarbetare slutar är både bra och dåligt enligt Johan Almesjö:

– För mig personligen är jag stolt över varje gång en medarbetare upplevs som den bästa kandidaten för anställning hos en annan arbetsgivare. Samtidigt är jag bekymrad över den arbetsinsats som krävs för att träna upp nya attraktiva medarbetare för andra att rekrytera.

För Peter Thor är det främst nya utmaningar som lockar. Samtidigt säger han att beslutet att sluta var allt annat än lätt:

– Det tråkigaste är att lämna alla underbara kollegor som jag kommer att sakna!


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

En reaktion på ”Inköp Gävleborg tappar nyckelpersoner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *