Gustav Knopp
Gustav Knopp byter sida. Foto: Catharina Fyrberg.

Från projektledare till expertroll

Gustav Knopp lämnar jobbet som upphandlingskonsult på Affärsconcept i sökandet efter den mer utpräglade expertrollen som biträdande jurist. Twitter lovar han att inte prioritera bort.


Från upphandlingskonsult på Affärsconcept till en roll som biträdande jurist på Wistrand Advokatbyrå i Göteborg. Gustav Knopp säger att ”sidbytet” sker för att han så gärna vill prova på advokatrollen:

– Den är lite annorlunda, och en mer utpräglad expertroll, om man jämför med mitt tidigare arbete som upphandlingskonsult där jag agerade mer som projektledare.

Vad tar du med dig från dina dryga två år på Affärsconcept?

– Framför allt en praktisk förståelse för upphandlande myndigheters utmaningar. Det tror jag kan vara nyttigt nu när jag nu främst kommer jobba för anbudsgivare i upphandlingar.

På Affärsconcept drog du nytta av dina erfarenheter från tiden på Konkurrensverket. Till tjänsterna hörde att bland annat assistera kommuner vars upphandlingar granskas av övervakande myndighet.

Kommer du att fortsätta att erbjuda den hjälpen?

– Det så kallade ”mildra böter”-initiativet ligger kvar hos Affärsconcept där Lotta Olsson arbetar vidare med det.

Gustav Knopp är flitig på Twitter. Du beskriver dig som upphandlingsnörd, Europavän, pappa och blåvitt-fan – och inläggen pendlar mellan djupaste upphandlingsallvar och fotboll.

Fortsätter du att twittra?

– Ja, det kommer jag absolut att göra. Trodde knappt det var någon som läser vad jag skriver där…


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *