Adriana Buzea
Överger upphandling för hus och teknik. Foto: Daniel Wadenius.

Adriana Buzea sluter cirkeln

Efter tio år som chef för Lidingö stads upphandlingsenhet byter Adriana Buzea jobb. Fast det sker inom samma stadshus – till teknik- och fastighetsförvaltningen.

Tjänsten som chef för teknik- och fastighetsförvaltningen i Lidingö stad lockade många kvalificerade sökande. Nu är det klart vem som får jobbet – och det är en verklig trotjänare.

Stadens upphandlingschef Adriana Buzea tar steget från ekonomi och upphandlingar till förvaltningen av stadens offentliga miljöer, fastigheter och anläggningar.

– Att valet slutligen föll på Adriana Buzea är mycket glädjande och ett tecken på att vi har en kultur där medarbetarna kan utvecklas, säger Daniel Broman, stadsdirektör i kommunen.

Redan år 1994 anställdes Adriana Buzea som ekonom och administrativ chef för Gatukontoret, nuvarande teknik- och fastighetsförvaltningen. Karriären fortsatte som ekonomichef för äldre- och handikappförvaltningen och senare som tillförordnad chef inom samma förvaltning.

Sedan 2009 har hennes befattning varit chef för upphandlingsenheten.

– Inom upphandlingsenheten har vi arbetat med att styra upp och effektivisera stadens upphandlings- och inköpsverksamhet, förklarar hon.

Adriana Buzea säger att hon gillar utmaningar och vill ständigt utveckla och förbättra verksamheterna tillsammans med medarbetarna:

– Jag vet också att framgång endast kan nås genom ett väl fungerande samarbete med personal, chefer på olika nivåer och med stadens politiker.

Teknik- och fastighetsnämndens ordförande Carl-Johan Schiller uppskattar att Adriana Buzea efter 25 år är tillbaka på den förvaltning där hon en gång startade sin karriär:

– Att vår nye förvaltningschef har tidigare kunskap och erfarenhet från verksamheten är ett stort plus. Lidingö stad har höga ambitioner med många stora projekt på gång.

Det nya jobbet påbörjas den 1 februari 2020.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *