Badliv i city
Strid om värdskapet för Malmös badplatser. Foto: Oskar Falck.

Överprövning stoppar inte badglädjen

Upphandlade värdar skulle säkra Malmös badplatser under sommaren. Oklarhet om när överprövningen kan bli klar får kommunen att istället anställa egen personal.

Kommentus metodhandboken

Malmö stads upphandling av badplatsservice på fem stränder har gått i stå. Upphandlingen är överklagad till förvaltningsrätten.

Aca Ambulansservice Cityjour, som tidigare haft uppdraget, anser att årets vinnare Livtjänst saknar tillräcklig erfarenhet. Risken är nu uppenbar för att dom inte kommer att vinna laga kraft innan badsäsongen börjar.

Ulrica Lundman, enhetschef på kommunteknik, är trygg med tilldelningsbeslutet. Problemet är att tiden börjar bli knapp. Eftersom närheten till havet är en viktig del i Malmö stads identitet och målsättningen är att kunna välkomna såväl invånare som turister till trygga, rena och bemannade stränder.

– För att kunna leva upp till detta har Malmö stad beslutat att anställa egna strandvärdar och, tills vidare, ansvara för badplatsservicen i egen regi till dess att förvaltningsrättens dom vunnit laga kraft.

Uppdraget som var ut för upphandling avser perioden 15 maj till 15 september. Det omfattar badvärdar, stranddvärdar och tillsyn av stränderna vid Scaniabadet, Sundspromenaden, Ribersborg, Sibbarp och Klagshamn.

Kommentus metodhandboken

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *