Voi
Lång väntan på hyrcykel. Foto: Voi.

Kammarrätten punkterar Vois cyklar

Turerna kring Stockholms stads hyrcykelupphandling kan snart vara över. Förvaltningsrätten ansåg att kommunen gjorde fel som utsåg Voi till vinnare och kammarrätten nekar prövningstillstånd.

Förvaltningsrättens dom i Stockholms stads upphandling av hyrcyklar står sig. Kammarrätten beviljar inte prövningstillstånd till Voi Technology och dess partner UIP Holding.

Det hjälpte inte att kommunen frenetiskt har försvarat tilldelningen i den segdragna hyrcykelupphandling som Marfina valt att överklaga. Enligt förvaltningsrätten utfördes Voi/UIP:s referensobjekt inte av någon av anbudsgivarna. Det andra felet var att dokument på annat språk än svenska lämnats in med anbudet.

I beslutet att neka prövningstillstånd noterar kammarrätten att man gått igenom allt det material som finns i målet. Detta innebär att förvaltningsrättens dom om ny utvärdering, och då utan att vinnande anbud beaktas, står sig.

Kristina Hunter Nilsson, presstalesperson vid Voi, säger till Dagens Nyheter att företaget inte kommer att överklaga vidare.

Hyrcykelaffären är värd sammanlagt cirka 400 miljoner kronor för vinnande entreprenör.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *