Hård fajt om tjänstekoncession

Vökby Bredband har stämt kommunägda Vimmerby Industrifastigheter, Vifab, för LOU-brott. Kommunalrådet Helen Nilsson vill inte kommentera saken eftersom det nu pågår en rättslig prövning.


Vökby Bredband visar missnöje med Vimmerby kommuns upphandling av kommunikationsoperatör. Som Inköpsrådet tidigare rapporterat har företaget lämnat in en stämningsansökan på 6,8 miljoner kronor.

Det var i september 2014 som kommunägda Vimmerby industrifastigheter, Vifab, tecknade avtal med Zitius om att leverera tjänster i delar av kommunens fibernät. Vökby Bredband, som påpekar att man vann upphandlingen, anser att kommunen inte hedrat principerna om insyn, ickediskriminering och likabehandling.

– En rättslig prövning kommer att visa om vi hanterat tilldelningen av tjänsten korrekt, säger Helen Nilsson, kommunalråd och ordförande i Vifab, i en skriftlig kommentar.

Kommunen poängterar att avtalet tecknades som en tjänstekoncession. Den begäran om överprövning som Vökby Bredband tidigare lämnat in avvisades av förvaltningsrätten av just den anledningen.

Några mer detaljer kring avtalet ger inte Helen Nilsson:

– Under tiden den rättsliga prövningen pågår kommer vi inte att kommentera ärendet.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *