Magnus Ehn
Magnus Ehn lämnar Konkurrensverket. Foto: Petter Karlberg.

Nystart efter över 20 år i statens tjänst

Magnus Ehn har fört Konkurrensverkets talan i flera principiellt viktiga upphandlingsmål. Efter mer än 20 år som jurist i statlig tjänst börjar han nu på advokatbyrå.


Som processråd har Magnus Ehn fört Konkurrensverkets talan i stora upphandlingsmål mot exempelvis Akademiska Hus, Haninge Bostäder och Alingsås kommun. I sin nya roll som ”senior specialist” på Kahn Pedersen tar han särskilt ansvar för att säkerställa den juridiska kvaliteten i byråns leveranser:

– Offentlig upphandling är ett dynamiskt rättsområde där lagändringar och ny praxis ofta tillkommer. Att hålla sig à jour med utvecklingen är därför en förutsättning – och där har jag en uppgift att fylla.

Att ta steget från övervakande myndighet till advokatbyrå beskriver Magnus Ehn som ett både naturligt och spännande drag. Han hoppas på att få god nytta av tidigare erfarenheter.

– Jag har arbetat i över 20 år som jurist i statlig tjänst, dels inom rättsväsendet i olika roller och dels som specialiserad på upphandlingsfrågor på Konkurrensverket.

Med sig till nya jobbet tar han inte bara en gedigen erfarenhet av att föra processer i domstol.

– Arbetet på Konkurrensverket går inte bara ut på att uppmärksamma överträdelser. Det handlar också om att följa rättsutvecklingen på hela upphandlingsområdet eftersom verket bland annat har ansvar för att informera om regelverket och även ta initiativ till att förbättra det.

Det låter som om du trivts…

– Ja. Konkurrensverket är helt enkelt en mycket bra arbetsplats om man vill fördjupa sig på allvar i upphandlingsjuridiken.

På Magnus Ehns cv står även uppdrag som adjungerad ledamot av Kammarrätten i Stockholm samt förordnande som expert i utredningen om vissa förenklade upphandlingsregler. Dessutom är han en av författarna till boken Överprövning av upphandling – och andra rättsmedel enligt LOU och LUF.

Kristian Pedersen, partner och vd i Kahn Pedersen, är inte oväntat nöjd över att få detta tillskott i sitt team:

– Vår bedömning är att behovet av kvalificerad upphandlingsjuridik kommer att fortsätta öka och vi ser Magnus som en viktig del i att kunna möta denna efterfrågan.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *