Upphandlingsbluffare i konkurs

En av landets mest ihärdiga upphandlingsbluffare ser ut att ha gett upp. Konkurs har inletts i Upphandlingsgruppen, som tidigare även gått under namnet Tenders Daily, och webbplatserna är stängda.

En av landets mest ihärdiga upphandlingsbluffare ser ut att ha gett upp. Upphandlingsgruppen, före detta Tenders Daily, har avregistrerats för såväl moms som F-skatt. Anledningen är att konkurs inletts den 6 oktober.

Det Göteborgsbaserade företaget har erbjudit en bevakningstjänst av offentliga upphandlingar. Marknadsföringen har delvis skett med kostnadsfria prova-på-perioder som varit svåra att avsluta och därmed omvandlats till kostsamma betalabonnemang.

För att sätta tryck på fakturamottagarna använde Upphandlingsgruppen under en period olovligen Sveriges Domstolars logotyp i kravbrev. För detta blev bolaget polisanmält.

Göteborgs-Posten uppmärksammade i fjol verksamheten. Magnus Lindegren, chef för polisens bedrägerisektion i Göteborg, sa då till tidningen:

– Det har kommit in ett hundratal anmälningar mot Upphandlingsgruppen. Det gäller bedrägeri eller försökt till bedrägeri. Varje ärende gäller en faktura på mellan fyra och nio tusen. Sedan vet vi inte hur stort mörkertalet är.

På grund av omfattande klagomål har Upphandlingsgruppen länge varit listad i exempelvis Förenade Bolags varningslista.

De webbplatser, till exempel doubleyoursales.se, som använts för att snärja främst leverantörer är nu antingen avstängda av webbhotellet eller onåbara av andra skäl.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *