Louise Strand
Malmö stads nya servicedirektör. Foto: Per Eriksson.

”Upphandling fortsatt mycket viktigt”

Efter närmare åtta år som Region Skånes inköpsdirektör byter Louise Strand jobb. Hon förblir Malmö trogen, men framöver som direktör för kommunens serviceförvaltning.

Louise Strand har arbetat med upphandlingar vid Region Skåne sedan hösten 2010. I januari 2012 utsågs hon till inköpsdirektör.

Nu tas klivet över till Malmö stad som ny servicedirektör. Jobbet får hon efter en gedigen rekryteringsprocess med flera kompetenta kandidater.

– Jag ser mycket fram emot att utveckla serviceförvaltningen tillsammans med medarbetarna i tät dialog med stadens övriga förvaltningar. För mig är dialog och samarbete en förutsättning för att lyckas.

Louise Strand tillträder den nya tjänsten, en tillsvidareanställning med tidsbegränsat förordnande som direktör i sex år, senast den 1 december. Hon säger att det också bli tidigare:

– Jag har redan gjort min sista arbetsdag på Region Skåne, där jag fått mängder av kunskaper som jag hoppas kommer till nytta vid serviceförvaltningen.

Hur känns det att sluta med upphandling för att istället leda en förvaltning som utför service och tjänster åt Malmö stads enheter och bolag?

– Upphandling kommer att vara en fortsatt mycket viktig arbetsuppgift för mig. Stadsfastigheter, som förvaltar 1,7 miljoner kvadratmeter byggnader, köper tjänster och entreprenader och även Kommunteknik upphandlar.

Du har arbetat en hel del med innovationsupphandlingar under åren på Region Skåne. Det projekt som gett mest eko nationellt är utfasningen av fossilbaserade engångsförkläden.

– Ja, det är en upphandling som jag är nöjd med. Överlag har jag försökt att styra mot dialog, sänkta instegströsklar och lagom stora upphandlingar utan onödiga krav.

Rekryteringen av en ny servicedirektör inleddes i april. Den tidigare direktören, Carina Tempel, är numera HR-direktör i Malmö stad.

Innan Louise Strand kom till Region Skåne har hon arbetat som bland annat chefsjurist för Vesta Skadeförsäkring och med arbetsledning av asylprocessen på Migrationsverket.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *