Kalle Lind
Kalle Linds åsikter tog skruv. Foto: Roos & Tegnér.

Upphandlar smartare automat

Skånetrafikens biljettautomater beskrivs ofta som alltför komplicerade att använda. Kan förkommersiell upphandling ändra på den saken?


Sällanresenärer, handikappade och turister har starka åsikter om Skånetrafikens biljettautomater. Den skånske författaren och krönikören Kalle Lind har sammanfattat kritiken i en mycket välspridd krönika.

Kritiken har nått Skånetrafiken som är på väg att upphandla en ny automatgeneration. Kalle Lind har bjudits in till en av de fokusgrupper som ska hjälpa bolaget att utforma framtidens biljettautomater.

Dessutom kommer en förkommersiell upphandling att annonseras:

– Vi kommer att låta flera olika aktörer på marknader komma med sina idéförslag. Sedan väljer vi ut ett par av de mest intressanta och låter dem genomför ett avlönat arbete under ett antal veckor. Sedan redovisas deras resultat och vi kan välja att använda de delar vi tycker är intressanta, säger Britt Jonasson, inköpare på Skånetrafiken.

Britt Jonasson hoppas att detta arbetssätt ska ge utrymme för den skaparkraft som finns på marknaden:

– Vi är ganska ensamma om att använda den här metoden och hoppas att det ska bli lyckat och något som vi kommer att fortsätta att använda.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *