FÖRST PÅ INKÖPSRÅDET

Upphandlingspropositionen behandlas på onsdagens regeringssammanträde

UPPDATERAD Ardalan Shekarabi bekräftar att regeringen idag lägger fram sin omdebatterade upphandlingsproposition. Ärendet behandlas under onsdagens regeringssammanträde.

Regeringen har lovat att den försenade propositionen med nya regelverket för offentlig upphandling skulle vara klar innan riksdagsledamöterna tar sommarlov. Med tanke på den bistra kritiken från Lagrådet var det inte många som trodde att den snäva tidplanen skulle hålla.

Så sent som den 9 juni dömde Lagrådet ut regeringens förslag till lagändringar som ska öppna för krav på villkor enligt kollektivavtal. Bedömningen var bland annat att förslaget kommer att bli svårttillämpbart.

Igår kunde Inköpsrådet avslöja att något var på gång. På ärendeförteckningen till dagens regeringssammanträde fanns en punkt som heter ”Proposition: nytt regelverk om upphandling, Fi2016” – ett av sammanlagt sex ärenden med statsrådet Ardalan Shekarabi som föredragande.

Ardalan Shekarabi bekräftar på onsdagsmorgonen att propositionen blir klar den här terminen. Med minsta möjliga marginal, eftersom riksmötets sista arbetsplenum hålls under onsdagen.

På Twitter skriver civilministern:

– Idag lägger jag fram propositionen ”Nytt regelverk om upphandling”. Social dumpning hör inte hemma på svensk arbetsmarknad!

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *