Jessica Polfjärd
Jessica Polfjärd tycker att debattinitiativet är märkligt. Foto: Moderaterna.

Riksdagen debatterar upphandling idag

Senare idag debatteras offentlig upphandling i riksdagen. Det är civilminister Ardalan Shekarabi som har begärt debatten och det tilltaget beskrivs av moderaternas gruppledare Jessica Polfjärd som att fråga ut sig själv.

Kommentus metodhandboken

På socialdemokratisk begäran hålls idag, den 12 april 2016, en aktuell debatt på temat villkor i offentlig upphandling. Civilminister Ardalan Shekarabi utlovar att han har ett budskap med sig till Moderaterna:

– Det offentliga ska inte bidra till social dumpning. I Sverige ska svenska villkor gälla.

Ett parti kan begära att riksdagen ska debattera en viss fråga som är aktuell. Traditionellt har denna möjlighet varit oppositionens verktyg för att lyfta olika ämnen.

Denna gång får den som begärt debatten också stå till svars. Ardalan Shekarabi både inleder och avslutar. Däremellan kommer oppositionens ledamöter till tals.

Utöver civilministern står Maria Malmer Stenergard (M), Mikael Eskilandersson (SD), Janine Alm Ericson (MP), Emil Källström (C), Ali Esbati (V), Said Abdu (L) och Larry Söder (KD) på talarlistan.

Jessica Polfjärd, moderat gruppledare, är i Expressen kritisk till det socialdemokratiska debattinitiativet.

– Detta har aldrig hänt i modern tid. Det här blir att fråga ut sig själv, säger hon och anser att det skulle ha varit bättre om socialdemokraterna lagt sin utlovade proposition.

Debatten, som väntas ta närmare två timmar, kan följas på riksdagens webbplats med start klockan 13:00.

Kommentus metodhandboken

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *