Linnea Nilsson
Linnéa Nilsson välkomnar skärpta hållbarhetskrav. Foto: Senab.

Nu går det att möblera hållbart

Offentlig sektor kan börja möblera igen. Sju av elva anbudsområden i SKI:s stora möbelupphandling, där fokus legat på hållbarhet, är nu avropbara.


Sju av sammanlagt elva anbudsområden i SKL Kommentus Inköpscentrals stora möbelupphandling är klara för avrop. De fyra resterande områdena (möbler för skola och förskola samt lobby och utemiljö) beräknas vara redo för avrop under december månad.

– Vi är jätteglada att ramavtalet nu är klart att använda. Vi hoppas att våra kunder ser möjligheterna att utifrån sina miljö- och verksamhetsmål avropa inredning av hög kvalitet och till konkurrenskraftiga priser, säger Caroline Tottie, kategoriansvarig för förbrukning, administration och kontor på SKL Kommentus Inköpscentral.

Det nya ramavtalet, Möbler 2017, ersätter Möbler 2013 som löpte ut i augusti. Till nyheterna hör tydligt hållbarhetsfokus, något som verkar ha gått hem hos anbudsgivarna:

– Vi är speciellt nöjda över SKI:s skärpta krav på hållbarhet och miljö, säger Linnéa Nilsson, affärsområdeschef för offentlig sektor på Edsbyn Senab AB, som fått avtal på sex anbudsområden.

Caroline Tottie beskriver ett noga kravställt sortiment som ska förenkla för kunderna:

– Därför håller vi på att ta fram en katalog för typfallssortimentet där det även tydligt ska framgå vilka artiklar som håller ett högt miljöfokus.

Avtalet har i skrivande stund 39 leverantörer och 21 geografiska områden som möjliggör leveranser från lokala leverantörer. Som Inköpsrådet redan avslöjat hör Ikea till de utvalda leverantörerna.

Efter de inledande två avtalsåren är förlängning med ett plus ett år möjlig. Räknat på hela denna period väntas Möbler 2017 omsätta närmare sex miljarder kronor.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

En reaktion på ”Nu går det att möblera hållbart

  1. Vi som leverantörer till SKL Kommentus och andra avtal för offentlig sektor har ett viktigt samhällsansvar att inte bara leverera varor och tjänster som hjälper och stödjer våra kommuner, landsting och myndigheter i deras verksamheter. Vårt ansvar är också att tänka större och längre och se på vilka sätt vi kan bidra till en god utveckling av samhället. Både människa och miljö i fokus, genom att inreda trygga och hållbara miljöer där människor kan trivas och utvecklas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *