Mats Berg
Mats Berg hoppas kunna lösa taxistrulet. Foto: Josefin Wiklund.

Vägrar taxi efter inkörningsproblem

Bodens kommun kickar ut Svea Taxi. Avtalet för skolskjuts och färdtjänst avbryts per omgående då bolaget inte haft den kvalitet som efterfrågats.

Svea Taxi förlorar sitt avtal med Bodens kommun rörande skolskjuts och färdtjänst. Kommunen säger upp avtalet med omedelbar verkan och hänvisar till bristande kvalitet.

Mats Berg, kommunchef i Boden, säger att detta är kommunens viktigaste transporter och den situation som resenärer hamnat i är inte acceptabel.

– En jättetråkig situation framför allt när det nu drabbat våra resenärer hårt. Svea Taxi har inte klarat av att leverera den kvalité som förväntats.

Svea Taxi skyller på inkörningsproblem. Ett nytt system i beställningscentral och i bilar. Detta har resulterat i långa väntetider i växel, uteblivna eller kraftigt försenade transporter, problem med GPS och SMS-kommunikation med kunder med mera.

Som så ofta när det stökar med transportupphandlingar finns ett överprövat tilldelningsbeslut i bakgrunden.

​​Bakgrunden är att nuvarande upphandling av färdtjänst och skolskjuts med taxi är överprövad. För att säkra trafiken i väntan på förvaltningsrättens dom tecknades avtal med Svea Taxi för årets första kvartal.

Nu ställs förhoppningarna på att ​​Sverige Taxi ska kunna lösa situationen. Det tillfälliga avtalet skrivs fram till den 14 juni.

– Vår förhoppning är att vi under denna period ska få stabilitet i de resor som våra kunder dagligen genomför och att vi innan sommaren också har fått en dom från förvaltningsrätten som anger hur vi ska agera i den upphandlingsprocess som vi just nu genomför, säger Ellinor Isaksson Larsson, enhetschef vid Trafikenheten.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *