Uppföljning får skolskjutsen att rulla

Taxi Lidköping får fortsätta att köra skolskjutsar. Kommunens upphandlingschef Lennart Jonsson accepterar företagets åtgärdsplan men skärper samtidigt villkoren.


Som Inköpsrådet tidigare rapporterat fick Lidköpings kommuns nye entreprenör ingen smakstart med skolskjutsarna i Stenhammar, Otterstad och Järpås. Barnen skjutsades i avställda bussar och fordon som inte var avsedda för yrkesmässig trafik.

Kommunens upphandlingsenhet följde snabbt upp vad som hade hänt. Taxi Lidköping fick två veckor för att inkomma med en handlingsplan. Det har skolbussentreprenören nu gjort och den får tumme upp:

– Då vi har sett att entreprenören har lösningar på uppkomna avtalsbrott har vi för avsikt att fortsätta samarbetet, säger Lennart Jonsson, upphandlingschef i Lidköpings kommun.

Nya bussar är nu beställda. I väntan på leverans körs andra fordon – som också uppfyller kommunens krav på bland annat godkänd Euro-klassning.

Utöver rättelsen har Taxi Lidköping tecknat på ett tilläggsavtal:

– Enligt det avtalet har vi, om något sker igen, möjlighet att direkt avsluta samarbetet och att vi dessutom då har möjlighet att välja tidpunkt.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *