Taxiförare
Fågelviksgruppen vann Stockholms läns landstings färdtjänst. Foto: Taxi kurir.

Tiotusen taxiresor varje dag

Europas största offentliga upphandling av färdtjänst är klar. Fågelviksgruppens taxibolag kommer att utföra resorna i Stockholms läns landsting.


Fågelviksgruppen har vunnit Stockholms läns landstings upphandling av färdtjänst. Europas största färdtjänstupphandling omfattar resor till ett värde av 700 miljoner kronor per år i upp till fyra år, alltså totalt 2,8 miljarder kronor.

Ole Oftedal, vd för Fågelviksgruppen, är glad för förtroendet:

– Konkurrensen var hård, inte bara på pris och kvalitet. Vår uppdaterade teknikplattform med automatisk trafikutsättning, balansering av vagnparken som fördelas mellan alla åkare och förare i gruppen är givetvis en av våra stora konkurrensfördelar.

Fågelviksgruppen har sedan 2011 levererat 90 procent av färdtjänstuppdragen i Stockholm och kommer i och med det nya avtalet leverera all taxifärdtjänst. Runt 2 500 bilar, 1 200 stycken på Taxi kurir och 1 300 stycken på Taxi 020, ska svara för de cirka 10 000 dagliga taxiresorna.

Färdtjänsten är enligt Ole Oftedal gruppens enskilt viktigaste och största kund.

– Vi genomför årligen ungefär tre miljoner resor. Resorna sker till största delen på dagtid, vilket gör det till en viktig inkomstkälla för våra förare och åkare, eftersom alternativet i många fall varit ingen intjäning alls.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *