Taxi Kurir
Taxi Kurir tar över i Malmö. Foto: Sven Ängermark.

Problem på väg för skånska taxikunder

Ett av de största skånska taxibolagen, som är stor leverantör till det offentliga, är i ekonomisk knipa. Förändringar är på väg för skolskjutsar och sjukresor.


I september ställde Ringduve Taxi, som är ett av de största taxibolagen i Skåne, in betalningarna med skulder på 4,6 miljoner kronor. En företagsrekonstruktion påbörjades, men den avslutades i tidigare i december.

Sedan dess har det rått osäkerhet kring framtiden för företaget. Även om tingsrätten inte fattat beslut tvingas offentliga kunder att agera.

När konkursförhandlingen före jul sköts upp gjorde kommunen bedömningen att man snabbt behövde trygga skolskjutsen inför våren. Malmö stad har nu sagt upp sitt avtal.

– Ringduve Taxi är på ekonomiskt obestånd och har svårt att utföra sitt uppdrag med bibehållen kvalitet, säger Carina Tempel, servicedirektör vid Malmö stad.

Från den 7 januari kör därför Taxi Kurir skolskjutsarna för cirka 270 elever i grund- och gymnasiesärskola.

– Vi har samarbete med dem sen tidigare vad gäller annan typ av skolskjuts. Det känns tryggt att leverantören redan har den erfarenheten och vi vet att de uppfyller alla säkerhetskrav vi ställer, fortsätter Carina Tempel.

Hon poängterar vikten av att kunna erbjuda trygg och säker skolskjuts till eleverna. Bilar från den förra entreprenören har eldats upp och även beskjutits.

Även Region Skåne anlitar Ringduve Taxi för sjukresor och färdtjänst i 23 kommuner. Här rullar bilarna fortfarande.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

En reaktion på ”Problem på väg för skånska taxikunder

  1. Att ringduvetaxi är ett grovt kriminellt bolag är ingen nyhet för folk i branschen. Att kommunerna anlitar dom är för att dom med hjälp av lönebidrag från arbetsförmedlingen kan dumpa priser. Lönebidrag på 75% i tolv till arton månader, vem fan kan konkurrera med det?? Svineri med skattemedel. osunda anbud, grov kriminalitet, allt detta vet dom inom kommunerna om, men väljer ändå detta bolag att transportera kommuninnevånarnas barn och sjuka med. Varför? Korruption?? Skulle inte höja på ögonbrynet om så vore fallet. Hoppas ni rotar vidare i detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *