Bussresenärer
Många möjliga bussaffärer fram till år 2020. Foto: Nobina.

Översikt över alla upphandlingar

Dags för transportbranschens entreprenörer att vässa pennan. Svensk Kollektivtrafik har sammanställt samtliga kända upphandlingar inom branschen under de kommande fem åren.


Transportbranschens entreprenörer får hjälp att planera. Upnät, som är Svensk Kollektivtrafiks nätverk för dem som arbetar med upphandling och avtalsfrågor, har kartlagt och sammanställt de upphandlingar som kommer att genomföras fram till år 2020.

– Vi har samlat de kända upphandlingarna av såväl anropsstyrd trafik som större kollektivtrafikupphandlingar med tåg, buss och båt, bekräftar Mattias Adell, ansvarig för upphandlingsnätverket vid Svensk Kollektivtrafik.

Varför denna service?

– Vi gör det som en service till transportföretagen så att de ska kunna ta höjd för kommande anbud i planeringen, förklarar Mattias Adell.

Utöver denna sammanställning har nätverket bildat ett råd som tillsammans med representanter från Sveriges Bussföretag behandlar aktuella indexfrågor. Upnät arrangerar även träffar för att utbyte av erfarenheter mellan upphandlare, något som är viktigt mot bakgrund av att kollektivavtalsupphandlingar sker med långa mellanrum.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *