Skolskjuts
Skolskjuts i alla väder. Foto: Roland Magnusson, Mostphotos.

Länstrafiken backar på skolskjutsen

Samtidigt som Länstrafiken i Jämtlands återkallar ett tilldelningsbeslut avbryts upphandlingen av samhällsbetalda transporter i fyra trafikområden. Orsaken är bristande konkurrens.

På uppdrag av Region Jämtland Härjedalen och länets kommuner upphandlar Länstrafiken i Jämtland samhällsbetalda transporter såsom färdtjänst, sjukresor och skolskjutsar.

Länstrafiken har i andra upphandlingar haft svårt att locka tillräckligt många anbudsgivare. Nu står man återigen inför detta problem.

I juni meddelades tilldelningsbeslut för samhällsbetalda transporter i trafikområdena Berg, Härjedalen, Krokom, Åre och Östersund. Avtalstiden löper från och med den 14 juni 2020 till den 13 juni 2025. För övriga kommuner fortsatte arbetet med upphandlingen.

Tilldelningen för Krokom överklagades. Vid en genomgång av vinnande anbud från Taxi Glesbygd fann Länstrafiken felaktigheter.

– Det har lett till att vi har förkastat vinnande anbud, återkallat tilldelningsbeslutet och konstaterat att det då inte finns tillfredställande konkurrens på marknaden och därför väljer vi att göra om upphandlingen, säger Per-David Wennberg, vd för Länstrafiken Jämtland.

Länstrafiken väljer samtidigt att avbryta upphandlingen även för trafikområdena Bräcke, Ragunda och Strömsund. Detta med anledning av att för få anbud inkommit.  Avsaknad av tillfredsställande konkurrens innebär alltför höga anbudspriser.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *