Helt slutkört för uppstickare

Färdtjänstkrånglet i Stockholms stad fortsätter. Avtalet med en av entreprenörerna sägs upp efter bara två veckor.

Stockholms stad ville bädda för ökad konkurrens i det nya färdtjänstavtal som började gälla efter årsskiftet. Nystartade Favura budade hem en del av taxiresorna för äldre samt barn och vuxna med olika funktionsnedsättningar.

Fast Favura fick problem från start. Efter att först ha minskat bolagets uppdrag häver kommunen nu avtalet, bara två veckor efter att det trädde i kraft.

Favuras vd Hans Eriksson säger att bolaget haft ambition och vilja:

– Men med facit i hand borde vi inte ha tagit på oss uppdraget med tanke på den korta uppstartstid det gav oss.

Avtalen signerades den 2 december i fjol och en månad senare startade verksamheten. På den korta tiden hann Favura inte få ordning på planeringssystem och telefonväxel.

Christer Edfeldt, chef för serviceförvaltningen i Stockholms stad, säger till SVT Nyheter Stockholm att avtalshävningen är ensidig från stadens sida:

– Det innebär att Favura kan komma att kräva oss på skadestånd, men det kan också bli så att vi kräver ersättning av dem. Det är för tidigt att uttala sig om nu.

Favuras problem drabbade främst resenärer i stadsdelarna Farsta, Skarpnäck och Enskede-Årsta-Vantör. Dessa körningar fördelas nu på övriga leverantörer såsom Taxi Kurir och Samtrans.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *