Sandra Lukins
Ny taxiupphandling pågår enligt Sandra Lukins. Foto: Kammarkollegiet.

Avropad taxi, var god dröj

Efter att Statens inköpscentral förra veckan meddelade att samarbetet med Mycab är på väg att upphöra riskerar avtalsområdet för taxitjänster i Storstockholm att bli avtalslöst några månader. Ny upphandling pågår som bäst.

Statens inköpscentrals ramavtal med Mycab för taxitjänster i Storstockholm går inte ut förrän vid årsskiftet. Dessutom innehåller ramavtalet en förlängningsoption fram till den sista september nästa år.

Ändå kan avtalet komma att avslutas i förtid. Inga nya bokningar kan göras på ramavtalet, vilket såklart kan ställa till det för avropande myndigheter.

Sandra Lukins, ramavtalsansvarig vid Statens Inköpscentral, berättar att en ny upphandling pågår. Sista anbudsdag är inte långt bort, den 29 oktober, närmare bestämt.

Målet är att kunna ha ett nytt ramavtal färdigt vid årsskiftet.

– Tills det är på plats behöver myndigheterna lösa sina taxibehov på egen hand. säger hon.

Varje myndighet får nu ta ställning till hur de gör inköpen av resor under det glapp som uppstår. Eftersom det rör sig om en kortare period kommer det sannolikt att i de flesta fall lösas genom direktupphandling.

Varför avslutas relationen utan att det finns något nytt avtal?

– Mycab har meddelat att de inte längre kan leverera taxitjänster i enlighet med ramavtalets villkor för delområde Storstockholm, säger Sandra Lukins som berättar att det i nuläget pågår diskussion med leverantören om den uppkomna situationen.

Det aktuella avtalet berör inte enbart Stockholms stad. I Storstockholm ingår kommunerna Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *