Skånetrafiken
Resenärer som kan uppmanas att åka buss. Foto: Karl-Johan Hjertström.

Ännu ett uppsagt taxiavtal

Ringduve Taxi får inte längre köra Malmö stads skolresor. Efter att Kronofogden börjat beslagta det krisdrabbade bolagets bilar säger även Skånetrafiken upp färdtjänst- och sjukreseavtalet.


Igår började Kronofogden ta tillbaka 43 taxibilar från skånska Ringduve Taxi på grund av obetalda leasingavgifter. Malmö stad har redan sagt upp avtalet med beställningscentralen och nu gör Skånetrafiken detsamma.

Skälet är att Ringduve Taxi, som är ett av Skånes största taxibolag, har stora ekonomiska problem. Bolaget kan inte längre utföra körningar enligt avtal.

– Vi beklagar situationen och förstår att det även kan innebära konsekvenser till följd av fordonsbristen, som till exempel ombokade läkarbesök, säger Anna Fjellner, pressansvarig vid Skånetrafiken.

Ringduve Taxi tillhandahåller framför allt bilar på avrop. Det vill säga fordon som tas in när övriga bilar är fullbokade.

Skånetrafiken inleder nu en direktupphandling med målet att kunna tilldela ett nytt trafikavtal om två veckor. Extrapersonal kallas in för att hjälpa kunder samt leda och fördela trafiken efter den kapacitet som finns.

– I nuläget prioriterar vi sjukresorna och övriga kunder försöker vi styra övriga till tider då det finns bättre kapacitet.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *