Jonas Rydberg
Jonas Rydberg tackar för uppmärksamheten. Foto: Precious people.

”Vi har brustit i vårt arbete”

Östra Göinge kommun har enligt Kristianstadsbladet favoriserat ett enskilt byggföretag. Kommunchefen Jonas Rydberg lägger sig platt inför kritiken, kallar in revisionen och drar igång utbildning.

Kristianstadsbladet har granskat Östra Göinge kommuns upphandlingar av byggentreprenader och tillämpning av ramavtal från år 2012 och fram till i år. Kritiken är inte nådig.

– Tidningens granskning är bra. Den visar att vi har brustit i vårt arbete, säger Jonas Rydberg, kommunchef i Östra Göinge.

Under den aktuella perioden har flera stora byggen färdigställts i den nordöstskånska kommunen. Hit hör Snapphanehallen i Knislinge och Agnebergs förskola i Hanaskog.

Redan i vintras uppmärksammade två lokala byggföretag kommunen på att några byggarbeten inte avropats från ramavtal på rätt sätt. Jonas Rydberg berättar att ett förbättringsarbete då omedelbart genomfördes.

– Därför kommer vi ännu en gång att kontrollera att de förbättringsåtgärder som vi vidtog redan i början på året följs.

Kommunchefen begär dessutom att kommunrevisionen gör en granskning av arbetssätt, regler och rutiner i samband med upphandling av och avrop från ramavtal. Vidare kommer interna utbildningsinsatser att genomföras.

– För Östra Göinge kommun är det mycket viktigt att ständigt bli bättre. Vi är alltid tacksamma när vi uppmärksammas på brister som behöver åtgärdas, understryker Jonas Rydberg.

Enligt uppgift gjordes en ombyggnation på löpande räkning enligt ett ramavtal som har en bortre beloppsgräns på tre miljoner kronor. Fast räkningen hamnade på 11,5 miljoner kronor.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *