Henrik Lagerlöf
Henrik Lagerlöf saknar förtroende. Foto: Hela Sunne.

Upphandling utlöser förtroendekris

Det kommunägda fastighetsbolaget i Sunne har entledigat sin vd. Anledningen är bristande förtroende i frågor som rör investeringar och upphandling.


Jörn Okan, vd för Sunne Fastighets AB, får gå. Det är resultatet av ett extra styrelsemöte i det kommunägda bolaget som har 450 lägenheter samt studentboenden och lokaler. Bakgrunden är en förtroendekris mellan styrelse och vd.

– Vi har inte varit nöjda med hur vd skött arbetet när det gäller stora frågor som investeringar och upphandling, säger Henrik Lagerlöf, ledamot i bolagsstyrelsen och representant för det lokala politiska partiet Hela Sunne.

I stormen avgår även bolagets styrelseordförande, detta på grund av hälsoskäl.

En majoritet av bolagsstyrelsen anser att processen kring bygget av 41 nya lägenheter i serviceboendet Allégården varit oklar.

– Det har funnits för många frågetecken, där byggnationen av Allégården är ett exempel, bekräftar Henrik Lagerlöf.

Han fortsätter:

– Alla vill bygga det nya seniorboendet, men vi måste agera ansvarsfullt.

Kritik har riktats mot att vd sparkades i juli, när bolagets vice ordförande var på semester och ersättaren inte heller inte kunde delta på mötet. Henrik Lagerlöf såg ändå ingen anledning att vänta:

– Det är aldrig ett lämpligt tillfälle att entlediga någon. Eftersom det fanns majoritet för att entlediga vd hade beslutet blivit detsamma även om någon av dem varit med.

– Det känns abrupt att få sluta på det här sättet, säger Jörn Okan till Värmlands Folkblad.

En extern revision av processen kring Allégårdsbygget är att vänta.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *