Henrik Lagerlöf
Henrik Lagerlöf saknar förtroende. Foto: Hela Sunne.

Upphandling utlöser förtroendekris

Det kommunägda fastighetsbolaget i Sunne har entledigat sin vd. Anledningen är bristande förtroende i frågor som rör investeringar och upphandling.

IKEA

Jörn Okan, vd för Sunne Fastighets AB, får gå. Det är resultatet av ett extra styrelsemöte i det kommunägda bolaget som har 450 lägenheter samt studentboenden och lokaler. Bakgrunden är en förtroendekris mellan styrelse och vd.

– Vi har inte varit nöjda med hur vd skött arbetet när det gäller stora frågor som investeringar och upphandling, säger Henrik Lagerlöf, ledamot i bolagsstyrelsen och representant för det lokala politiska partiet Hela Sunne.

I stormen avgår även bolagets styrelseordförande, detta på grund av hälsoskäl.

En majoritet av bolagsstyrelsen anser att processen kring bygget av 41 nya lägenheter i serviceboendet Allégården varit oklar.

– Det har funnits för många frågetecken, där byggnationen av Allégården är ett exempel, bekräftar Henrik Lagerlöf.

Han fortsätter:

– Alla vill bygga det nya seniorboendet, men vi måste agera ansvarsfullt.

Kritik har riktats mot att vd sparkades i juli, när bolagets vice ordförande var på semester och ersättaren inte heller inte kunde delta på mötet. Henrik Lagerlöf såg ändå ingen anledning att vänta:

– Det är aldrig ett lämpligt tillfälle att entlediga någon. Eftersom det fanns majoritet för att entlediga vd hade beslutet blivit detsamma även om någon av dem varit med.

– Det känns abrupt att få sluta på det här sättet, säger Jörn Okan till Värmlands Folkblad.

En extern revision av processen kring Allégårdsbygget är att vänta.


Easyfairs period 2

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *