Asfaltsjobb
NCC utför asfaltsjobb. Foto: Jenny Gaulitz.

Svart avtal underlättar i vardagen

Det blir lättare för landets kommuner att köpa vägunderhåll och andra beläggningsarbeten. Först ut med SKI:s nya ramavtal är 57 kommuner i syd.


Exemplen på upphandlingar av asfaltsjobb som gått snett är många. Intresset för SKI:s upphandling av drift samt underhåll av gator och vägar, går därför inte att ta miste på.

– Det har länge varit ett önskemål att SKI upphandlar ramavtal för underhållsbeläggningar, bekräftar Jan Jäderberg, projektledare vid SKL Kommentus Inköpscentral.

Redan nu kan de 57 kommunerna i Blekinge, Halland, Kronoberg och Skåne avropa beläggningstjänster från NCC Roads, Peab, Skanska, Svevia och Sydbeläggningar. Till de tjänster som ingår i avtalet hör allt från underhålls- och nybyggnadsbeläggning till återställningsarbeten.

Avrop sker genom rangordning per geografiskt anbudsområde (kommun).

Magnus Persson, kundansvarig vid Peab Asfalt i Hässleholm, pekar på fler fördelar än pris:

– Det handlar ju nu om att beställarna enkelt kan beställa vägbeläggningsarbeten med i stort sett omedelbar leverans och utan tidskrävande arbete med egna upphandlingar.

Jan Jäderberg poängterar att ramavtalet för landets sydligaste län är det första i en serie av fem:

– Resterande upphandlingar för övriga län sker successivt under året.

Upphandlingsomgång två innefattar kommuner i Jönköpings, Kalmar samt Västra Götalands län. Område tre består av Södermanlands, Värmlands, Örebro samt Östergötlands län medan kommunerna i Dalarnas, Gotlands, Stockholms, Uppsala samt Västmanlands län kommer i omgång fyra. Sist ut är Gävleborgs, Jämtlands, Norrbottens, Västerbottens samt Västernorrlands län.

Beräknad avtalsstart för dessa avtal är augusti, september december respektive januari 2017. För omgångarna tre och fyra har sista anbudsdag ännu inte passerats.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *