Från konsult till allmännytta

Johan Almesjö

Från Inköp Gävleborg till HBV via Ecenea. Foto: Inköp Gävleborg.

Johan Almesjös konsultkarriär blev kort. Från den 1 maj blir den förre förbundsdirektören för Inköp Gävleborg ny vd på allmännyttans inköpscentral HBV.

Easyfairs period 1

Johan Almesjö hann inte arbeta särskilt länge som konsult. Efter bara några månader tar han, med start den 1 maj, över chefsstolen på de allmännyttiga bostadsbolagens inköpscentral HBV.

– Jag kommer att sluta som konsult på Ecenea i samband med att jag börjar som vd för HBV, bekräftar han och ser fram emot utmaningen och få jobba med medarbetare och medlemsföretag där fokus ska vara värde för dessa.

Han noterar att HBV, som funnits i över 60 år, utvecklats bra och har en väl etablerad affär.

– Jag vill med mina erfarenheter och kompetenser leda företaget mot en ännu starkare position.

Behovet av underhåll och nybyggnation innebär att HBV:s medlemsbolag har ett betydande inköpsbehov. Sammanlagt landar investeringarna på 15-20 miljarder kronor per år. HBV:s roll är att skapa bra inköpsvillkor.

– Mitt arbete kommer mycket att handla om att bygga nära relationer med de allmännyttiga bostadsbolagen i Sverige, fånga deras specifika behov och se hur vi på bästa sätt kan möta dessa, säger Johan Almesjö.

Närmast innan den korta sejouren på Ecenea, med uppdrag för Familjebostäder, var Johan Almesjö förbundsdirektör vid Inköp Gävleborg. Den posten hade han under nio års tid.

Johan Almesjö är dessutom ordförande för Silf, Sveriges inköps- och logistikförbund.


Praxisdagen

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *