Branschkändis greppar inköpscentral

Tony Doganson

Från ordförande till vd. Foto: Sinfra.

Sinfra får ny vd från och med den 1 april. Det blir inget okänt ansikte på posten, utan jobbet går till inköpscentralens ordförande Tony Doganson.


Sinfra har under senare år utvecklats från att bli mer än en inköpscentral för landets fjärrvärmeföretag. Verksamheten har breddats till att omfatta hållbara lösningar inom hela försörjningssektorn där även el och vattenförsörjning ingår.

Peter Dahl, som under sju vd-år utgjort en viktig del i den förändringsresan, slutade i mars 2018. I väntan på en ny vd blev Lars-Eric Larsson tillförordnad på posten.

Nu utses Tony Doganson till ny vd. Han var fram till nyligen ordförande för Sinfra, men avsade sig ordförandeskap per den 4 december.

– Sinfra har inget egenvärde, utan finns bara för medlemmarnas bästa, säger Tony Doganson som är 40 år och utbildad till elektroingenjör vid högskolan i Gävle.

Rekryteringen har genomförts genom rekryteringsfirman K2 i samråd med inköpscentralens styrelse. Enligt Susanne Malm, vice ordförande för Sinfra, har intresset för tjänsten varit stort med flera kandidater som har erfarenhet från såväl bransch som inköp. Omfattande intervjuer och tester har genomförts, vilket legat till grund för styrelsens beslut.

Sinfra, Svensk inköpscentral för infrastruktur, är en ekonomisk förening som ägs av de 209 medlemmarna. Målsättning är att genom effektiva och hållbara upphandlingar vara en naturlig del av medlemsföretagens inköpsverksamheter. De årliga avropen på ramavtalen uppgår för närvarande till cirka 730 miljoner kronor.

Tony Doganson är bosatt i Västerås. Som inköpschef på Mälarenergi sedan år 2012 har han gedigen erfarenhet av branschen.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *