Jubel
Nationaldagsvinnare. Foto: Sundsvalls kommun.

Upphandling räddar nationaldagen

Nationaldagsfirandet är upphandlat för i år. Eventföretaget Jubel får prestigeuppdraget att ordna kalas för 20 000 besökare.

Kommentus metodhandboken

Sundsvall har av tradition ett av landets mest välbesökta och populära nationaldagsfirande. Cirka 20 000 besökare brukar ta del av underhållning och aktiviteter i centrala staden nationaldagen lång.

Upphandlingen om att få arrangera Sveriges största samlade nationaldagsfirande 2016 vanns av eventföretaget Jubel. Erik Ohlsson är profilen bakom det företag som bland annat har arrangerat Hudikkalaset sex år i rad.

– Att få arrangera nationaldagen i Sundsvall känns som en härlig utmaning. Det är ett känt och älskat evenemang. Det känns helt klart spännande, säger Erik Ohlsson som med sig har hemvändaren Ida Bergström med stor erfarenhet från eventbranschen.

Nationaldagsprogrammet är inte klart, men förhandlingar pågår med rikskända artister. Förberedelserna är i full gång för att skapa ett evenemang som ska präglas av öppenhet och mångfald.

Arianne Sundman, uppdragsgivare och kommunfullmäktiges ordförande, säger att det var valet av tema och Erik Ohlssons helhetskoncept som fällde avgörandet vid upphandlingen:

– Jag tror att nationaldagen i Sundsvall 2016 kommer att bli något alldeles extra och det är kul att få in nya ansikten på eventmarknaden.

Kommentus metodhandboken

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *