Fredrik Lagerkvist
Fredrik Lagerkvist gläds med sin personal. Foto: Niklas Palmklint.

Upphandling räddar 60 jobb

UPPDATERAD Framtiden för Textilias tvätteri i Karlskrona är nu något mindre oviss. Företaget vann Landstinget Blekinge och Region Kronobergs gemensamma upphandling av tvätt och textilservice, men avtalsspärr råder.

I samband med anbudsinlämningen i februari satte Textilia press på Landstinget Blekinge och Region Kronoberg. Skulle någon annan vinna upphandlingen hotade nedläggning av tvätteriet i Karlskrona med närmare 60 anställda och som tvättat och levererat textilier och arbetskläder åt Landstinget Blekinge i närmare 20 år.

– Vinner vi inte avtalet finns det ingen möjlighet att fortsätta bedriva verksamhet i Karlskrona, sa Fredrik Lagerkvist, vd för Textilia, då.

Nu är tilldelningsbeslutet klart. Av det framgår att åtta intressenter tagit del av förfrågningsunderlaget. Fast endast två anbud, som båda uppfyllde ställda krav, kom in.

Textilia valdes i konkurrens med Berendsen som är marknadens andra stora aktör.

– Detta är fantastiskt goda nyheter framförallt för vår personal i Karlskrona. Det känns skönt att ha säkrat jobben genom tvätteriets fortlevnad, säger Fredrik Lagerkvist.

Upphandlingen innefattar tvätt- och textilservicetjänster. Det finns dessutom en option för att beställa spårbarhetssystem. Det ingående värdet (baserat på 2015 års volymer) beräknas till cirka 40 miljoner kronor per år.

– Nu håller vi tummarna att ingen konkurrent väljer att överpröva beslutet.

Avtalet är på sex år och träder i kraft den 1 oktober 2018. Förlängningsmöjlighet på ytterligare två år finns. Överprövas inte upphandlingen skrivs kontrakt den 20 maj.

UPPDATERAD 2017-05-09 kl 08:00: Geografiskt klavertramp korrigerat.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

2 reaktioner på ”Upphandling räddar 60 jobb

    1. Hej Roffe,

      Pinsamt fel i ingressen, men rätt i brödtexten. Nu är geografin korrigerad!

      //Per på Inköpsrådet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *