Upphandlingsbyrån
Daniel Turås, Fredrik Dahlström och Henrik Turesson. Foto: Upphandlingsbyrån.

Tre upphandlare startar eget

I början av nästa år ser ett nytt konsultföretag inom inköp och offentlig upphandling dagens ljus. Tre upphandlare lämnar Inköp Gävleborg för att starta Upphandlingsbyrån.

Inköp Gävleborg förlorar tre erfarna upphandlare med entreprenader som främsta specialitet. I början av nästa år slutar Fredrik Dahlström, Daniel Turås och Henrik Turesson för att istället starta Upphandlingsbyrån.

– Vi har under en tid känt att det vore givande att driva eget företag och erbjuda upphandlingstjänster, säger Fredrik Dahlström.

Inköp Gävleborg har de tre arbetat inom teamet fastighet och energi, där Fredrik Dahlström och Henrik Turesson också varit teamledare. Teamet har bestått av fem medarbetare som i huvudsak ansvarat för Gävleborgs kommuners och kommunala bolags ramavtal inom entreprenader som omsätter cirka 500 miljoner kronor.

– Tillsammans har vi mer än 20 års erfarenhet av offentlig upphandling.

Upphandlingsbyrån får kontor i Hudiksvall och riktar sig till potentiella kunder nationellt. Fredrik Dahlström säger att man är redo att ta sig an i princip alla typer av upphandlingar med undantag av IT:

– Vårt specialistområde är entreprenadupphandlingar, men vi har även stor erfarenhet av varu- och tjänsteupphandlingar.

Riktar ni er till både köpare och säljare på den offentliga marknaden?

– Vår huvudinriktning är mot offentlig sektor och göra upphandlingar, men vi tänker även erbjuda våra tjänster till leverantörer.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

One thought on “Tre upphandlare startar eget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *