Trosa
Sommaridyll med gästhamn. Foto: Visit Trosa.

Tjänstekoncession i hamn

I höstas hävde Trosa kommun avtalet för driften av gästhamnen eftersom entreprenören inte ansågs uppfylla ställda villkor. Under vintern har en upphandling genomförts och nu är resultatet klart.

Från och med båtsäsongens start i maj månad ska Apelago Group sköta gästhamnen i Trosa med allt vad det innebär i form av båtplatser, gästhamnsservice och servering. Bakom valet av ny entreprenör står en enig kultur- och fritidsnämnd som fattade beslutet under ett extrainsatt nämndmöte sedan avtalet med förra hamnfogden sagts upp.

Upphandlingen har skett i form av en tjänstekoncession. Det uttalande målet har varit att hitta en visionär entreprenör med idéer om hur gästhamnen kan utvecklas.

Utöver idérikedom och väl förankrade målbilder kring service och bemötande har kommunen premierat en stabil organisation med god erfarenhet av liknande uppdrag. Ekonomisk stabilitet har bedömts som viktig för att garantera investeringar och långsiktighet i verksamheten.

Nämnden slår fast att Apelago Group i sitt vinnande anbud levde väl upp till denna kravbild. Företaget övertygar genom både vision, organisationsplan, utvecklings- och investeringsplan samt ekonomisk förmåga.

Tilldelningen kan vinna laga kraft tidigast den 8 mars. Därefter antas det bli bråda dagar för entreprenören inför båtsäsongens start.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *