Delia Ander
Delia Ander hoppas på att få arbeta med innovationspartnerskap. Foto: Lunds kommun.

Snart konsult: det var på tiden!

För 13 år sedan började Delia Ander som upphandlare vid Lunds kommun för att sedan fortsätta som kommunjurist och upphandlingsjurist. Det var på tiden, säger hon om klivet över till konsultrollen.


Från den 1 juni återfinns Delia Ander på Affärsconcept. Efter 13 år på Lunds kommun tar hon klivet över till konsultsfären.

– Jag kommer att genomföra alla typer av upphandlingsuppdrag. Förhoppningen är att få genomföra totalentreprenader, från ax till limpa, och tillämpa nya upphandlingsformer eller partnerskap.

Varför lämnar du kommunen?

– Det var på tiden! Jag började som upphandlare och har sedan fortsatt som kommunjurist och upphandlingsjurist. Även om jag har haft många olika roller känns detta steg helt rätt i tiden.

Hur kommer det sig att du väljer just Affärsconcept som din nästa arbetsgivare?

– Affärsconcept har ett arbetsfält där både den affärsmässiga delen och affärsjuridiken kan bli aktuella. Den bredden känns angelägen för mig som hoppas att kunna utvecklas vidare i min roll.

Utöver att genomföra upphandlingar räknar Delia Ander med att företräda offentliga kunder i förvaltningsdomstol vid överprövningar eller vid andra upphandlingsrättsliga processer.

– Till mina ”önskeprojekt” hör även att få arbeta med innovationspartnerskap som ett relativt nytt upphandlingsförfarande när den upphandlande myndigheten har behov av lösningar som ännu inte finns på marknaden.

Till det som hon mest kommer att sakna från kommunen hör kollegerna:

– Underbara kollegor som jag har känt länge och som jag kommer definitivt att sakna. Jag har varit med i många olika nätverk under åren och på det sättet kommer jag att förhoppningsvis fortsätta att träffa de flesta…


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *