Sätter konsultköpen i system

Konsultuppdrag för miljarder förmedlas via Resrc marknadsplats. Nu lanserar företaget även ett system som stöttar offentliga upphandlare i konsultinköpsprocessen.

Resrc står bakom en snabbväxande marknadsplats för konsulttjänster som används av cirka 10 000 nordiska bolag, varav flera stora bemanningsföretag. Mellan 1 000 och 2 000 uppdrag förmedlas varje månad.

Nu lanseras även ett fristående system som stöder konsultinköpsprocessen inom offentlig sektor. Varför intresserar ni er för offentliga konsultinköp?

– På senare tid har det blivit allt vanligare att offentliga organisationer efterfrågar inköpssystem som hanterar konsulttjänster, säger Daniel Asvelius, marknadschef och en av grundarna till Resrc.

Han förklarar att eftersom den typen av verktyg inte har funnits tillgängliga på den öppna marknaden har offentliga köpare istället efterfrågat denna funktionalitet samtidigt som man upphandlat konsultmäklare. Detta har i sin tur lett till att man inte kan jobba med andra leverantörer än just den aktuella konsultmäklaren.

– Och man måste dessutom byta system varje gång man byter konsultmäklare.

Det nya verktyget från Resrc hjälper till att följa upp konsultleveranserna och kontrollera att prissättningen motsvarar det som överenskommits i ramavtalen.

– Att exempelvis övervaka leverantörer som ägnat sig åt nollprissättning är fullt möjligt.

Mattias Blohm är vd för Tingent:

– För oss som en neutral konsultförmedlare ger en plattform som Resrc oss möjlighet att svara upp och vinna upphandlingar som ofta enbart de stora aktörerna kunnat ta tidigare.

Tingent använder Resrc för att kunna erbjuda de offentliga organisationerna ett bra sätt att hantera hela deras avropsprocess för konsulttjänster.

– De får tillgång till ett specialutvecklat avropsverktyg, ett team med specialistkompetens inom konsultinköp och dessutom får de bra statistik över hur olika leverantörer agerar – exempelvis svarsfrekvens, prisnivåer med mera.

Mattias Blohm ser stärkt flexibilitet för kunden, vilket han tycker är viktigt.

– Det är även möjligt att använda flera leverantörer än en specifik i systemet.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *