Ny allians skärper konsultkonkurrensen

Anne Thingvall

Anne Thingvall inleder samarbete med Doublecheck. Foto: Shipley.

Ett av världens största och äldsta upphandlingskonsultföretag satsar i Sverige. Shipley tar hjälp av Doublecheck i en strategisk allians.


Shipley och Doublecheck har i flera år, var för sig, erbjudit strategisk och taktisk rådgivning på upphandlingsområdet. Nu gör de båda aktörerna gemensam sak på den svenska marknaden.

– Genom att kombinera våra internationellt beprövade modeller är jag övertygad om att vi tillsammans kommer bidra till bättre affärer för både våra klienter som de offentliga köparna, säger Anne Thingvall, nytillträdd vd för Shipley Sweden sedan den 1 juni.

Bakom det nya samarbetet ligger bland annat ökade krav på att göra bättre offentliga affärer. Insikten är att den offentliga upphandlingen inte av sig själv leder till en bra affär.

De båda bolagen har redan idag etablerade kontor i Stockholm, Göteborg och Borlänge. Under hösten kommer närvaron att utökas till även Malmö.

Fredrik Tamm, grundare och vd för Doublecheck, gläds över kompanjonskapet med världens äldsta och största upphandlingskonsultföretag. Shipley startade i USA redan år 1972.

Han berättar att de båda företagen från start erbjuder 15 konsulter på den svenska marknaden.

– Rekrytering av fler konsulter pågår som bäst.

Under det kommande året är samarbetet utformat som en strategisk allians. Målsättningen är att skapa grunden för en gemensam plattform för verksamheten och ett samlat erbjudande till marknaden.

– Uppdragen fördelas utifrån kunds behov och önskemål med den goda offentliga affären i fokus.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *