Biogas
Kräver biogas som drivmedel. Foto: Eon.

Full gas i avfallsupphandling

Region Gotland upphandlar hämtning av hushållsavfall för nästa femårsperiod. Fokus ligger på kundnöjdhet, arbetsmiljö och miljöfrågor.

Partnerskap och innovation efterfrågas när Region Gotland söker efter en entreprenör för hämtning av hushållsavfall. Idag sköts insamlingen av Gotlands Åkericentral och innan dess hade Ragn-Sells uppdraget. Det nya kontraktet är femårigt.

– Teknikförvaltningen vill modernisera tjänsten som ger abonnenterna snabbare service. Vi öppnar för att hitta nya administrativa och tekniska lösningar tillsammans med entreprenören, säger Patric Ramberg, förvaltningschef vid teknikförvaltningen.

Inför upphandlingen har regionen fångat in abonnenternas synpunkter via en enkät.

I utvärderingskriterierna viktas mervärden som kundservice, miljöfrågor och arbetsmiljö. Minst 70 procent av uppdragets hämtningsställen ska hämtas av fordon med biogasdrift.

Linda Vonstad, chef för avfallsavdelningen, slår fast att Region Gotland ska tillhöra toppskiktet i landet när det gäller avfallshantering:

– Att se avfall som en resurs är nyckeln till framgång. Innovationer och tjänsteutveckling blir viktiga ingredienser för att lyckas.

Sista anbudsdag är den 14 oktober. Avtalet ska börja gälla från januari 2021.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *