Förlorade men får ändå förlängt

Lars Halén

Lars Halén förlänger med Textilia. Foto: Region Västernorrland.

Textilia överklagade det förlorade tvättserviceuppdrag från Region Västernorrland som gick till konkurrenten Berendsen. Lönen för den mödan är ett förlängt avtal.


Trots att Berendsen vann upphandlingen förlänger Region Västernorrland sitt tvättavtal med Textilia. Orsaken är den pågående domstolsprocessen.

– Vi väntar på besked från förvaltningsrätten och förlänger nuvarande avtal med fjorton månader efter en dialog med Textilia och Berendsen för att det ska bli så smidigt som möjligt för alla parter, säger Lars Halén, ekonomidirektör vid Region Västernorrland.

Nuvarande avtal med Textilia går ut vid kommande årsskifte. Den förlängning som görs är på ett år och två månader, fram till den sista februari 2020. Den tiden bedöms behövas för att invänta domstolens besked och för att, beroende på processens utgång, eventuellt ställa om inför en ny entreprenör.

Upphandlingen har varit politiskt omdebatterad. Berendsen, som var 30 procent billigare, kommer att tvätta i Ockelbo. I och med att regionen står för 40 procent av underlaget vid Textilia i Långsele har varit oklart om anläggningen skulle överleva det tappet.

Även om ingen vet vad som kommer att hända efter förlängningen drar Textilia tillbaka lagda varsel.

Tvätteriet i Långsele har funnits i nästan 70 år och är en av de största privata arbetsgivarna i Sollefteå kommun.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *