Tvätteri
Textilia vinner i Värmland. Foto: Magnus Wahman.

”En dubbelt viktig upphandling”

Landstinget i Värmland väljer att anlita Textilia för tvättjänster. Textilias Fredrik Lagerkvist beskriver tilldelningen som dubbelt viktigt.

Textilia kommer att sköta Landstinget i Värmlands textilservice under de kommande tre åren. Företagets vd Fredrik Lagerkvist uppskattar tilldelningsbeslutet av många anledningar:

– För Textilia innebär det att vi kan fortsätta växa och investera i vår anläggning i Örebro. Men framförallt är detta avtal ett viktigt steg i rätt riktning för en fortsatt avreglering av den svenska tvätterimarknaden.

Textilservicetjänsten till det värmländska landstinget har sedan år 2012 hanteras av Västra Götalandsregionen via ett ifrågasatt avtal som möjligen kan strida mot kommunallagen. Detta avtal är även under pågående granskning av Konkurrensverket.

– Offentlig sektor bör inte konkurrera på marknader där det finns livskraftiga aktörer och riktiga icke-skattefinansierade jobb, säger Fredrik Lagerkvis.t

Det nya avtalet avser tillhandahållande av textilier, tvättservice samt distribution. Inom landstinget i Värmland arbetar runt 4 500 medarbetare som ska ha arbetskläder och andra textilier.

Avtalsstart är den 1 april 2019. Det treåriga avtalet, som beräknas omsätta 25 miljoner kronor per år, kan förlängas i ytterligare ett år.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *