Bank vann statligt upphandlingslotteri

De tre anbudsgivarna i Riksgäldens upphandling av korttjänster för statliga myndigheter var precis lika bra. SEB vann lottningen och Eurocard blev tvåa medan Diners Club blev utan avtal.

Easyfairs period 1

Riksgälden har fattat tilldelningsbeslut i ramavtalsupphandlingen av betalkort, inköpskort och virtuella kort. Förstahandsvalet på det rangordnade avtalet är SEB med Eurocard som tvåa.

Upphandlingen lockade tre anbud. Även Diners Club ville erbjuda korttjänster till medarbetarna på våra statliga myndigheter. Trots att Diners erbjudande var precis lika bra som konkurrenternas blev man utan avtal.

För att skilja anbuden krävdes lottning.

Att döma av utvärderingen erbjuder kortbolagen goda villkor. Korten kommer, som tidigare, att vara avgiftsfria. Det tas inte heller ut några avgifter för valutaväxlingar och kontantuttag.

Det treåriga ramavtalet gäller från och med den 1 september. Det finns även en ettårig förlängningsoption som Riksgälden kan använda. Även om tjänsterna kan börja avropas inom kort sker leverans först efter årsskiftet.

I och med att Eurocard är underleverantör till SEB blir det i båda fallen Eurocardkort som levereras. Riksgälden poängterar att myndigheter som idag har Eurocard under det nuvarande ramavtalet måste göra nya avrop. Däremot blir det fritt fram att behålla samma fysiska kort som idag.

Den separata upphandlingen av laddbara kort till statliga myndigheter, som redan är klar, vanns av ICA Banken.


Praxisdagen

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *