Lena Orrvad
En överraskad Lena Orrvad prisas som årets inköpare. Foto: Bo Nordlin.

Hon är upphandlaren som gör alla nöjda

Lena Orrvad har genomfört en god affär där både verksamhet och leverantörer är nöjda. För det prisas hon med SOI:s utmärkelse Årets inköpare.

Kommentus metodhandboken

Lena Orrvad, upphandlare vid Vara kommun, prisas som Årets inköpare. Utmärkelsen delades ut igår kväll vid Sveriges offentliga inköpares årskonferens i Göteborg.

– Jag är både överväldigad och överraskad, säger hon till Inköpsrådet i samband med prisutdelningen och berättar att beskedet kom så plötsligt att hon inte hunnit ägna en tanke över vad prissumman på 10 000 kronor ska användas till.

Det är Lena Orrvads idoga arbete med den livsmedelsupphandling som genomfördes i samverkan med 14 kommuner i Skaraborg som uppmärksammas. I juryns motivering understryks att kraven (på bland annat djurskydd och andelen lokalproducerat) var högt ställda. Under utvärderingen genomfördes omfattande kontroller.

– Vi har lagt ner ett stort arbete på att kontrollera all leverantörsförsäkran, bekräftar Lena Orrvad som berättar att hon har jobbat i tre år med upphandlingen.

Upphandlingen fick mycket uppmärksamhet, både från livsmedelsbranschens sida och i media. Och då inte bara för att delen med kött och chark fick göras om.

– Genom sitt arbete visar Lena att det är möjligt att på ett komplicerat upphandlingsområde genomföra en god affär där både verksamhet och leverantörer är nöjda, summerar Henrik Karlsson, avgående ordförande för SOI.

Kommentus metodhandboken

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *