”Nu gör vi om och gör rätt”

Mikael Lindfors

Mikael Lindfors ber om ursäkt för strulet. Foto: Norsjö kommun.

Norsjös livsmedels­upphandling kritiserades hårt för att stänga ute små lokala leverantörer. Kommunen lyssnar och avbryter nu den upphandling som påbörjats tillsammans med Skellefteå.


Att dra runt en livsmedelsupphandling kräver resurser. Det bedömde Norsjö, som är en av landets befolkningsmässigt minsta kommuner, sig inte ha och valde att göra gemensam sak med Skellefteå kommun.

I upphandlingen krävdes ett brett grossistsortiment för att komma ifråga som leverantör, vilket diskvalificerade de lokala företag som tidigare levererat livs till Norsjö. Detta trots att det i inköpspolicyn slås fast att så många som möjligt ska ha chans att lämna anbud.

Kritiken från Bastuträsk Charkuteri med flera tog skruv i kommunhuset på Storgatan i Norsjö. Efter dialog med Skellefteå kommun fattades ett gemensamt beslut om att avbryta upphandlingen.

– Nu gör vi om och nu gör vi rätt, säger Mikael Lindfors, kommunstyrelsens ordförande i Norsjö.

Hur kunde det bli så här?

– Vi har brustit i den interna kommunikationen i Norsjö kommun och därför inte lyckats synliggöra Norsjö kommuns önskemål gällande behoven av grossistlivsmedel.

Mikael Lindfors ber Skellefteå om ursäkt för det extrajobb som avhoppet orsakar:

– De har varit otroligt tillmötesgående och vi är mycket tacksamma för den snabba hanteringen av ärendet och de stöd som de ger oss.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *